2012. már 08.

Vízkőlerakódás és faburkolat tisztítása

írta: Oldtimer Perfekt
Vízkőlerakódás és faburkolat tisztítása

Az Egyesült Arab Emirátus, Dubaiban dolgozó kollégák szép videófelvételt töltöttek fel a YouTube oldalra. Medencepart tisztítás MicroStrip berendezéssel, Armex szódabikarbónával.

 

A túlnyomó részt húzott betonból készült bézs színű természetes kőnek kinéző felület között található volt még gránitlap és keményfa deszkázat is. A fő problémát a mintegy 20 év alatt a felületre rákövült és elfeketedett szennyeződés réteg okozta. A tulajdonos többször próbálkozott már különféle felülettisztításokkal, magasnyomású vízsugaras és vegyszeres tisztítás, de nem járt eredménnyel.

szórás közben_1.jpg

Teljes felület 512 Nm, szórási munkaidő 82 óra, elfogyasztott szóróanyag 90 zsák Armex szóda. Szórási nyomás 5 bár, felületsérülés nem történt.

A fürdőt nem lehetett bezárni, így a munkálatokat reggel 4 és dél között végezték. Továbbá ügyelni kellett a víz tisztaságára. Nem folyhatott szóróanyag - víz keveréke a medencébe, azt ipari vizes-porszívóval gyűjtötték össze a munkavégzés alatt.

keményfa napozó_1.jpg

 medencepart_1.jpg

A felülettisztítás befejezésével egy impregnáló réteg került felhordásra. Vízlepergető hatású, megakadályozza a lerakódásokat és egyszerű karbantartást biztosít.  

Szólj hozzá

fa beton uszoda medence tisztítás burkolat